musim tulip kembali lagi

Musim bunga tulip sudah kembali. Td pi Leroy Merlin punya la banyak derang jual biji benih pokok bunga ni. Biji mata aku lak rambang nak pilih jenis mana satu. Macam2 kaler ada. Kalau korang ingt last year aku pernah tanam pokok bunga tulip ni. Bunga kaler ungu aku pilih tahun lepas. This year lak aku amek kaler lain. Kaler campur2 so nnt penuh la pokok bunga tulip aku. Berwarna warni gitu.





Dalam beg tu ada 30 biji benih. Harganya hanya 4 euro lebih sahaja. Meriah la pokok bunga tulip aku tahun ni. Tahun ni aku ingat nak letak baja supaya cepat skit dia akan berbunga. Tahun lepas aku tak letak baja, pastu agak lembab dia nak tumbuh bunga. Mula2 tu ingt mmg da tak mau berbunga da bab first time aku menanam pokok bunga ni. Moga2 tahun ni cuaca mengizinkan untuk pokok bunga aku tumbuh. Amin....

p/s: aku baru jer beli biji benih ni tadi. So aku belum tanam lagi. Maybe ujung minggu baru nak bercucuk tanam =)

posted under , |

7 critics say:

Ms AiReEn MoHd said...

babe apsal ko rajin nak ucuk flora bagai ekk..aku kan kalau cucuk flora mahu bela fauana mau mampus...mak akau kate tangan aku panas...tapi aku duk bawah ekon ni sejuk jerk...hikhik

suhaila-ab said...

aku tanam tulip pelastik kat umh...warna pepel n merah...tu je yg mampu...hikhikhik...

Izan said...

HAKUE ERYN -
ntah la weh. aku pun tak tau yang aku ada bakat terpendam bercucuk tanam. bila pokok yang ditanam menjadi tu yang jd excited sgt tu nak menanam macam2.

SUHAILA AB -
bunga plastik lg bagus. tak payah baja sume. hidup selamanya. =)

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

cantik nye tulip.;))

tipahvogue said...

izan, dah berbunga nanti, pos sekuntum dua kat aku eh??? ngeee

Mrs Taj said...

tak sabar nk tunggu tulip akak berbunga mekar...

Izan said...

CIK CT WAN KEMBANG -
cantik punya pasal la yang teringin nak tanam tu.

TIPAHVOUGE -
sementara nak smpi bunga tu kat msia udah layu da...

MRS TAJ -
sabar2... baru tanam semalam. lama lg nak berbunga

Newer Post Older Post Home
    Rome, Italy

Leave Your Link Here

Let's Shout

users online

Popular Posts

Four Seasons In Italy

Spring - 21 March
Summer - 21 June
Autumn - 21 September

Winter - 21 December


Izan's Details

♥ Full name Nor Sharizan
♥ I'm Aquarius
♥ 13 February 1982
♥ Born in Taiping, Perak
♥ Grew up in Sitiawan
♥ I'm married to an Italian
♥ Currently in Italy
♥ More pictures @
facebook

♥ 08 March 08 ♥

♥ 08 March 08 ♥

Blogger of The Month